Dobrodošli na spletni strani Avto Gume!

Košarica:

0 kos. - 0,00 €
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

SPLOŠNI POGOJI

 • Dostava

  Blago pošiljamo z dostavljalcem DPD in je brezplačna.

  Vse izdelke na zalogi odpremimo najkasneje v 3 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev Vas prosimo, da le te vpišete pod opombe na koncu naročila. Informacije so možne po e-sporočilu info@avto-gume.com.

  Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije. Vse pogodbe se sklepajo v Slovenskem jeziku. Izdelke, ki jih ni na zalogi, Vam bomo dobavili najkasneje v 30-ih delovnih dneh. Predhodno Vas bomo obvestili po telefonu in na Vaš e-naslov.

  Ker se zavedamo, da je vaša varnost pri plačevanju na prvem mestu, smo vam v e-trgovini ponudili 100% varno plačevanje po povzetju blaga. Ko bo dostavljalec pripeljal blago do vas, mu boste blago plačali z gotovino. Vaš strošek bo natančno tak, kot bo izpisan na vašem naročilu, ki Vam ga bomo potrjenega poslali na Vaš e-mail.

 • Tajnost podatkov

  Naše podjetje potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere Vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih ne bomo nikoli posredovali tretjim osebam v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004 z dne 05.08.2004).

 • Vračilo blaga

  Spletna trgovina avto-gume.com zagotavlja 15 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga.

  Kupec ima v skladu s 43.č členom ( ZOPot ) pravico, da v 15 dneh od prejetega blaga sporoči podjetju, da odstopa od pogodbe in sicer na kontaktni e-mail info@avto-gume.com,ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Blago mora vrniti v nadaljnih 15 dneh. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu o pogodbe. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, da so bile pnevmatike uporabljene ali montirane na platišče oz. niso več v originalni embalaži.

  Obvestilo o odstopu lahko potrošnik  v skladu z 43d. členom  ZVPot predloži podjetju: - na obrazcu, predpisanem s Pravilnikom o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov (Uradni list RS, št. 43/2014) ali - z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe - preko spletne strani podjetja, če podjetje potrošniku ponudi možnost, da na tak način elektronsko izpolni in predloži obrazec za odstop ali poda ustrezno nedvoumno izjavo o odstopu. http://www.uradni-list.si/files/RS_-2014-043-01803-OB~P002-0000.PDF#!/pdf.

   

  Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa nosi potrošnik.  

  Glede na navedeno zgolj vračilo prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe brez posebnega sporočila/izjave o odstopu ne šteje za odstop od pogodbe. Enako za odstop od pogodbe v skladu z ZVPot ne šteje zgolj zavrnitev sprejema blaga sama po sebi. Potrošnik v takšnem primeru torej nima pravic iz naslova odstopa od pogodbe brez navedbe razloga po ZVPot (vračilo prejetih plačil). 

  Kupec oziroma potrošnik pride v zamudo, če brez razloga noče sprejeti izpolnitve (naročenega blaga) ali jo s svojim ravnanjem to prepreči. Kupec v zamudi je dolžan povrniti dolžniku škodo, ki jo ima zaradi zamude, za katero je on kriv, kot tudi stroške v zvezi z nadaljnjo hrambo stvari. ( Uradni list RS, št. 40-2169/2007 z dne 7.5.2007, Obligacijski zakonik (OZ) člen.300, člen.301)

 • Postopek nakupa

  Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imamo kupiti, potem pritisnite na gumb "naročilo". Sistem vas bo preusmeril v obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke, naročilo potrdite s klikom na tipko "oddajte naročilo" vendar le, če se strinjate s pogoji poslovanja, ki so navedeni na strani Avto-gume.com oziroma pri naročilo se izpišejo spodaj ( potrebna potrditev s kljukico v levem spodnjem kotu) . Če ste v podatkih vpisali Vaš e-mail naslov boste po opravljenem postopku nakupa prejeli elektronsko potrdilo o prejemu naročila-pogodbe, en izvod naročila-pogodbe pa se hrani in je možen vpogled v podjetju Mihec Jošt, s.p..

 • Cene izdelkov ter veljavnost ponudbe

  Vse navedene cene za izdelke so v EUR in imajo že vključen 22 % DDV! Veljavnost cen za izbrane artikle ali storitve velja na dan nakupa in oddaje naročila preko spletne trgovine avto-gume.com. Objavljene fotografije so ilustrativne oz. simbolične in ni nujno, da v celoti odražajo dejansko stanje ponudbe. Cene veljajo do objave novega cenika in se lahko dnevno spremenijo brez predhodnega obvestila.

 • Garancija

  Avto-gume.com oz. Mihec Jošt, s.p. jamči za kakovost oziroma brezhibno delovanje pnevmatik v garancijskem roku, če se bo uporabnik ravnal po tehničnih navodilih. Če ni drugače določeno, velja garancija za plašče vseh blagovnih znamk, ki jih trži Mihec Jošt, s.p. in sicer garancija na izdelavo in material oz. zasnovo za prvo življenjsko dobo (do zakonsko določene minimalne globine profila) za naslednja obdobja:

  - Goodyear koncern (zajema znamke Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica): 1 leto od datuma prodaje (ob predložitvi dokazila o nakupu)
  - Michelin koncern (zajema znamke Michelin, Kleber, BF Goodrich, Kormoran): 1 leto od datuma prodaje (ob predložitvi dokazila o nakupu)
  - Continental koncern (zajema znamko Continental): 2 leti od datuma prodaje (ob predložitvi dokazila o nakupu)
  - ostale znamke: 1 leto od datuma prodaje (ob predložitvi dokazila o nakupu)

  Če želi uporabnik upravičiti garancijo, se mora ravnati po spodaj navedenih tehničnih navodilih:

  1. Upoštevajte zakone in ostale predpise, predvsem pa Pravilnik o napravah in opremi vozil v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 17, 25.2.2000).
  2. Pri nakupu izberite pravilno pnevmatiko. Navodila daje praviloma proizvajalec vozila, (ki določa dimenzijo, nosilnost, hitrostni razred, polnilni tlak, dimenzija platišča itd.)
  3. Pnevmatiko mora montirati usposobljena oseba. Monter mora uporabljati ustrezna orodja, pred montažo mora obe nogi plašča in platišče premazati z ustreznim (namenskim) premazom. Pri plaščih brez zračnice (tubeless) je pred montažo ventila potrebno premazati tudi ventil.
  4. Plašče montirajte vedno le na ustrezna, čista in nepoškodovana platišča. Plašči brez zračnice (tubeless) se montirajo brez zračnice samo na platišča, ki so predvidena za tako montažo.
  5. Pri vgradnji novih plaščev brez zračnic (tubeless) obvezno zamenjajte ventil. V nove plašče, ki morajo biti opremljeni z zračnico (in ščitnikom), dajte vedno nove zračnice (in ščitnike) predpisanih dimenzij. Ventil, zračnica in ščitnik so za varnost in uporabnost enako pomembni kot plašč in so namenjeni enkratni uporabi. To še posebej velja za zračnice, ker se te raztegnejo in se pri ponovni vgradnji nagubajo. Za poškodbe na plašču, ki bi bile posledica defekta zračnice (in ščitnika) drugega proizvajalca, ne jamčimo.
  6. Pri montaži je treba kolesa dinamično uravnotežiti in to ponoviti vsakih 5-8 tisoč km, pri zelo hitrih vozilih pa še prej. Pri zelo občutljivih vozilih je treba dodatno uravnotežiti kolesa na vozilu.
  7. Plašče polnite do tlaka, ki ga je predpisal proizvajalec vozila. Če teh podatkov ni, upoštevajte polnilne tlake proizvajalca pnevmatike. Tlak kontrolirajte v plaščih vsakih 14 dni oz. po potrebi. Posebej opozarjamo na kontrolo tlaka na notranjih pozicijah dvojnih koles. Zlasti prenizek tlak v plašču povzroča trajne in predvsem notranje poškodbe plašča. Z zelo zmanjšanim tlakom ali celo brez tlaka v plaščih tudi v primeru defekta ne smete voziti, niti na krajših razdaljah.
  8. Podatki za polnilni tlak veljajo za kontrolo hladnih plaščev. Za pnevmatiko za osebna vozila so potrebni naslednji popravki: - če je v nujnih primerih treba kontrolirati segrete plašče, ne izpuščajte zraka, polnilni tlak mora biti za 0,2 do 0,3 bara višji od predpisanega, (ki velja za hladne plašče). Ob prvi priložnosti, ko so plašči hladni, uravnajte tlak; - za vožnje na avtocesti zvišajte tlak v plaščih za 0,2 bara nad predpisanim; - pri vleki počitniške hišice (karavan) povečajte tlak v plaščih na zadnji osi za 0,5 bara.
  9. Plašči se starajo zaradi fizikalnih in kemičnih procesov, kar vpliva na njihovo uporabnost. To velja tudi za nerabljene ali malo rabljene plašče. Zato priporočamo, da: - po 6 letih uporabljate samo tiste plašče, ki so bili prej stalno v uporabi v normalnih pogojih, - plašče na karavan prikolicah zamenjate po 6, najkasneje po 8 letih, - rezervno kolo starejše od 6 let uporabite samo v sili.
  10. Na cestišču se kar najbolj izogibajte ostrim predmetom, robovom, udarnim jamam, luknjam in podobnim oviram. Če se jim ne morete izogniti, jih prečkajte z minimalno hitrostjo in čimbolj pravokotno.
  11. Da bi se plašč enakomerno in na vseh kolesih enako obrabljal, mora biti vozilo tehnično brezhibno. Posebej so pomembne nastavitve podvozja (optika), ležaji, amortizerji, vzmeti, kretni mehanizem, zavorni sistem.
  12. V kolikor proizvajalec vozila ne daje navodil o menjavi koles zaradi enakomerne obrabe, priporočamo vsakih 5.000 - 7.000 km zamenjavo pnevmatik naprej - nazaj, tako, da ostanejo na isti strani oz. ohranijo isto smer vrtenja.
  13. Če med vožnjo občutite močnejše tresenje, se takoj vrnite k serviserju (vulkanizerju), da ugotovi vzrok.
  14. Naši izdelki naj bodo skladiščeni v zaprtih prostorih (brez direktne sončne svetlobe, ne v bližini grelnih teles, suhi, brez olj, naftnih derivatov in ostalih kemikalij in ne v bližini strojev, ki iskrijo).

  Nasveti uporabnikom:

  1. Pri nakupu samo dveh pnevmatik namestite manj obrabljene pnevmatike na zadnjo os, ne glede na pogon.
  2. Če je tlak za 20 % manjši od predpisanega, se zmanjša število prevoženih kilometrov za približno 30 %, hkrati se poveča tudi poraba goriva.
  3. Obraba pnevmatike pri hitrosti 120 km/h je dvakrat večja kot pri 70 km/h.
  4. Večkrat preglejte, če plašči nimajo izboklin ali zarez, še posebej takrat, ko ste zapeljali preko ostrih robov (luknja, kamen, pločnik, robnik, bankina, udarna jama, hitrostna ovira...). Poškodbe namreč lahko postanejo vidne tudi po večjem številu kilometrov.

  Garancija ne velja za:

  1. Izdelke, poškodovane zaradi nepravilnega skladiščenja izven tovarniškega skladišča.
  2. Kakorkoli naknadno, izven tovarne, obdelane izdelke (obarvan bok, svetla bočnica, balansiranje s peskom itd...).
  3. Lastnosti plašča, ki so neposredna posledica strukturnih sprememb, kot npr. popravilo s strani tretje osebe; ali uporabe defektnih komponent, kot npr. zračnic, ščitnikov, ventilov ali platišč.
  4. Potniške Tubeless plašče, če so vgrajeni z zračnicami.
  5. Potniške, poltovorne in tovorne plašče brez ECE oznak o homologaciji.
  6. Plašče brez identifikacijskih oznak (serijska št., DOT oznaka..), razen če ni drugače določeno.
  7. Plašče, ki se ne uporabljajo v skladu z deklariranimi lastnostmi (indeks nosilnosti, indeks hitrosti, tlak, namembnost...) in pogoji uporabe.
  8. Plašče, poškodovane zaradi zunanjih vplivov (demontaža, mehansko stanje vozila, ovire in predmeti na cesti, verige za sneg itd...).
  9. Motnje v zvezi z obrabo (hitra, enostranska, stopničasta, žagasta, šum itd...).
  10. Motnje v vožnji, ko je tekalna plast obrabljena že več kot 20% (pri kmetijskih plaščih 10%), ali če so motnje v vožnji posledica poškodovanih kolesnih obročev ali stanja vozila.
  11. Neravnosti na boku (vbokline, izbokline, valovitost), ko je tekalna plast obrabljena že več kot 10%, če je od dneva nakupa preteklo več kot eno leto.
  12. V primeru protektiranja - obnovo, prekritja zgornjih plasti in druge naknadne obdelave pnevmatik, ker za obdelovanje rabljenega materiala ni mogoče prevzeti odgovornosti..
  13. Izgubo časa, neprijetnosti in škodo, ki jo je kupec utrpel, ker izdelka ni mogel uporabljati.
  14. Pomanjkljivosti katere so zanemarljive in zgolj nebistveno vplivajo na vrednost in uporabnost proizvoda.
  15. Pnevmatike z belim robom, če se na belem robu pojavijo spremembe v barvi ali razpoke zaradi utrujenosti materiala ali njegove izpostavljenosti svetlobi.
  16. Poškodbe in malomarnosti ali nestrokovnega ravnanja, spremembah profila in podobnega ali prometni nesreči.
  17. Nastalih sprememb zaradi že izvedenih popravil, predelav ali kaj podobnega.
  18.Izdelke, ki so bili vgrajeni in uporabljeni v nasprotju s tehničnimi navodili za uporabo.

 • Ob nakupu pnevmatik prejmete garancijski list, na podlagi katerega lahko uveljavljate garancijo. Za uveljavljanje garancije je potrebno predložiti originalni račun, garancijski list in dostaviti reklamirano blago. Garancija je mogoče uveljaviti samo v Republiki Sloveniji in sicer za pnevmatike kupljene pri podjetju Mihec Jošt, s.p. Zavezujemo se, da bomo reklamacije rešili v najkrajšem možnem času

© avto-gume.com. Vse pravice pridržane.
Tehnična podpora & izvedba Izhod.si